Hoppa till innehåll

Möt en Eluit

Lär känna vår kollega –
Sonia Mollah


Namn: Sonia Mollah
Född: 1992
Utbildning: BIM-projektör, examen 2020. Bygg, miljö och samhällsingenjör (från Italien), examen 2015.
Titel: BIM/CAD konstruktör på geoteknikavdelningen i Stockholm.
Fritid: Gå på långa promenader och umgås med vänner.

Ambition och samarbetsförmåga: Viktiga egenskaper i Sonias arbete på ELU

Varför valde du ELU?

– För att ELU är välkänt för sin förmåga att stötta och guida nybörjare. ELU strävar efter att investera i kommande generationer med en långsiktig vision som gynnar samhällets utveckling. Samtidigt så har ELU en stor respekt för mångfald.

Vad är det bästa med ditt arbete?

  • – Det bästa med mitt arbete är mina kollegor. Inte bara på min avdelning utan även alla andra kollegor som jobbar på ELU. Alla är väldigt hjälpsamma och tillgängliga – man kan fråga vad som helst och när som helst och de kommer att hjälpa dig utan problem.

Vad arbetar du med just nu?

– Det jag jobbar mest med just nu är modellering av grundläggning för två olika sjukhus i Göteborg: Sahlgrenska Life Hus och Östra sjukhuset. Samt andra mindre projekt runt om i Stockholm och Göteborg.

Vilka egenskaper är viktiga att ha i arbetet?

– Ambition, noggrannhet och att vara redo för nya utmaningar är några av de viktigaste egenskaperna. Samtidigt är kommunikations- och samarbetsförmåga viktigt likaså.

Vilket är det mest spännande uppdraget du har haft?

Slakthusområdet – arbetet med Stockholms nya tunnelbana har varit det mest spännande uppdrag som jag arbetat med. I uppdraget jobbade vi väldigt mycket med Byggnadsinformationsmodellering (BIM) bland annat i geotekniska disciplinen. Det var ett väldigt utmanande och lärorikt uppdrag. 

Hur ser du på din egen utveckling på ELU?

– ELU investerar väldigt mycket i den personliga utvecklingen av sina medarbetare. Det ger mig både motivation och förutsättningar för att utvecklas på bästa möjliga sätt. Under min tid hos ELU har jag lärt mig väldigt mycket.

Vad tillför du ELUs kunder?

– Jag är en person som brinner för teknikutveckling. Jag ser framemot att bidra med mina kunskaper i BIM kopplat till andra mjukvaror till en bättre digitalisering av konstruktionsbranschen och särskilt genom det Geotekniska området.

Tillbaka till Karriär

Möt en Eluit – Gustav Norén

”ELU hade bra rykte om sig bland andra företag och ansågs vara bäst på broar vilket var det jag var mest intresserad av att jobba med”

Läs intervjun