Hoppa till innehåll

Passion för konstruktion sedan 1968


Höjd, djup och spännvidd

ELU är marknadens mest tillförlitliga samverkanspartner vid tekniskt komplicerade projekt. Vi hjälper privata och offentliga aktörer att skapa konstruktionslösningar som lägger grunden för hållbara samhällen.

ELU i korthet

ELU har en ledande position som projektör inom bygg-, anläggnings­- och vattenbyggnadssektorn samt inom det geotekniska området. Vi har funnits i branschen i över 50 år, har drygt 240 medarbetare och finns med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Tjänster

Teknikutveckling

ELU är aktivt engagerat i normkommittéer och utvecklingsprojekt, och har gästforskare vid Chalmers och KTH. Genom intern teknikutveckling strävar vi efter att minska klimatpåverkan från byggmaterial och förbättrar kontinuerligt kundupplevelsen för att leverera högkvalitativa produkter och tjänster.

Teknikutveckling

Medarbetarutveckling

ELU jobbar med kontinuerlig utveckling för med­arbetarna. Det innebär att vi stärker och tar tillvara medarbetarnas vilja och förmåga att ­vara engagerade och aktivt bidra till före­tagets ut­veckling. Vi ser även till att skapa ett arbets­klimat där alla mår bra, trivs, utvecklas och ­hjälper ­varandra att ­klara uppdrag.

Karriär

Och så här började det…

ELUs framgångssaga började 1968 med tre modiga ingenjörer i en lägenhet på Odengatan. Genom innovation och snabb tillväxt etablerade de sig tidigt som en ledande aktör inom konstruktionsbranschen, med fokus på produktionsanpassad konstruktion och tidig användning av datorer.

Vår historia

Mål och mening

Vår vision och våra värderingar guidar oss i såväl vardagsarbete som när vi måste fatta svåra beslut. De speglar hur vi ser på oss själva och världen runt omkring oss, samt hur vi tillsammans med våra kunder kan bidra till en bättre framtid.

Vision och värderingar

Projekt vi gärna visar upp

Broar och anläggningar

Arpeggio [Nya Hisingsbron]. FUT Gullmarsplan. Filborna vattentorn. Förbifart Stockholm. Götatunneln. Hagastaden. Lilla Lidingöbron. Västberga Allé.

Läs mer

Byggnader

Arenastaden. Hangar 5. Solna simhall. Karlastaden. Kvibergs krematorium. Platinan. Resecentrum Korsvägen. Stockholm Waterfront. Brohuset. Urban Escape.

Läs mer

Geoteknik

Lindholmsförbindelsen. Citybanan. Kvarnholmen. Mall of Scandinavia. Mälarbanan. Norra länken. Victoria Hotel.

Läs mer

Marina konstruktioner

Slussen. Bockholmen. Södertälje sluss. Galeonen. Kvarnholmen (Marieholms udde). Oxelösunds hamn. Ulvsunda (Pripps).

Läs mer