Vi välkomnar Jonas Loberg – ny avdelningschef

Vi välkomnar Jonas Loberg som nyligen tillträtt rollen som avdelningschef på anläggningsavdelningen i Stockholm! Med en civilingenjörsutbildning inom farkostteknik med inriktning på hållfasthetslära inledde Jonas sin yrkesbana som beräkningsingenjör. Han har sedan varit i flera olika ledarroller och kommer senast från en roll som enhetschef för Teknik & Byggnation för Havsbaserade anläggningar på Svenska Kraftnät. I slutet av februari i år anslöt han sig till oss på ELU, vilket vi är glada för!

Rollen som ledare
Förutom sitt intresse för beräkning och dimensionering har Jonas alltid trivts i rollen som ledare. Han finner det givande på många sätt, allt ifrån att ha inflytande och ansvar till att skapa en positiv arbetsmiljö för sina medarbetare.

– I mitt ledarskap strävar jag efter att hjälpa medarbetare att utvecklas och skapa förutsättningar för deras framgång. En god samverkan mellan medarbetare och mig som ledare är avgörande för ett bra ledarskap. Vi är starkast när vi agerar som en helhet, så det är viktigt att vår avdelning växer tillsammans som ett lag.

För att främja en stark samverkan kommer Jonas att fokusera på att upprätthålla ett öppet klimat med god kommunikation. Att ge och ta emot feedback kommer att vara en central del av kulturen, där prestigelöshet och öppenhet är viktiga delar.

– Jag tror på att medarbetare som får vara delaktiga i beslut och arbeta utifrån sitt engagemang både presterar och trivs bättre. Det är därför viktigt att varje individ känner sig hörd.

Utvecklingsresans olika sidor lockar
Att vara en del av ELUs utveckling och få möjlighet att förbättra processer och stärka företagskulturen tillsammans med kollegorna är något som Jonas ser fram emot.

– Det ska bli spännande att lära känna alla talangfulla medarbetare på avdelningen och inom ELU. Att tillsammans med dem få fortsätta att utveckla ELU som ett konstruktionsföretag i framkant, som våra kunder väljer som leverantör för att få kvalité och hållbara konstruktionslösningar.

Valet att börja på ELU
– Det var en kombination av att få chansen att arbeta och hjälpa till att utveckla ett etablerat företag med ett välkänt rykte, samtidigt som man får chansen att vara en del av realiseringen av stora och komplexa infrastrukturprojekt. Rollen framstod även som utmanande med ett ansvar för att leda en betydande grupp och driva utveckling och framgång fortsatt framåt vilket jag tycker känns spännande!

Med sin bakgrund som konstruktör samt omfattande erfarenhet som såväl konsult som beställare i olika chefsroller är vi övertygade om att Jonas kommer bidra med värdefull kompetens till ELU. Varmt välkommen till ELU – vi är glada att ha dig ombord Jonas!

Vid intresse av att komma i kontakt med Jonas är ni varmt välkomna att kontakta honom på jonas.loberg@elu.se