ELU deltar i den nordiska markvibrationsdagen

Den 27 oktober 2016 är det den nordiska markvibrationsdagen (NGV 2016) i Stockholm. Det är en endagskonferens, som i år har temat om geotekniska problemställningar associerande med höghastighetsbanor. ELU deltar på konferensens med två föredrag – dels berättar och visar Abbas Zangeneh lite resultat från hans doktorandprojekt1 på KTH, och dels presenterar Lars Hall och Abbas Zangeneh resultaten från ett uppdrag där de analyserat risken för komfortstörande vibrationer från tågtrafik i en planerad 11 våningar hög byggnad i närheten av en järnväg. I allra högsta grad delaktig i de två föredragen har Costin Pascote varit, både som handledare till Abbas i hans doktorandprojekt och som sakkunnig i analysen av vibrationer i den 11 våningar höga byggnaden.

Mer information om dessa och andra föredrag på den nordiska markvibrationsdagen kan läsas på följande hemsida: www.ngv2016.se

ngv-berakning                       ngv___berakning

Notering: Abbas Zangeneh doktorandprojekt på KTH har den engelska titeln “Effect of soil-structure interaction on dynamic response of portal frame bridges for high speed railways lines”: