Hoppa till innehåll

Första marina eluiten på plats på malmökontoret

Innan årsskiftet 2023/2024 hade vi glädjen att välkomna tillbaka vår kollega Emelie Björnevid till rollen som vice avdelningschef för marin. I sin roll leder hon etableringen av vår närvaro i Malmö och på den sydsvenska marknaden. Samtidigt kommer hon rekrytera engagerade medarbetare till kontoret i Malmö där den första medarbetaren redan är på plats.

Satsning på den sydsvenska marknaden

ELU har tidigare projekterat vattenbyggnader på den södra marknaden och kan genom denna satsning koncentrera vår vattenbyggnadskompetens i en avdelning med god geografisk täckning. Med ett heltäckande arbetssätt så erbjuder vi rådgivning och projektering under hela livscykeln. Vi erbjuder även kostnadsbedömningar, inspektioner, tillståndsbedömningar, inmätningar, byggledning och upphandlingsstöd åt beställaren.

– Vi ser en växande marknad i södra Sverige, och vår ambition är att avdelningen ska växa i takt med de uppdrag som kommer in. Vår inställning är att vi tar oss an en mångfald av projekt och strävar efter att lära oss nya saker.

Emelies väg till att bli konstruktör

Emelie har alltid haft ett intresse för matematik, och efter gymnasiet började hon fundera över hur hon kunde använda det i sitt framtida yrkesliv. Fascinerad av möjligheten att få arbeta med storskaliga anläggningsprojekt, som Öresundsbron, valde hon att studera till civilingenjör med inriktning på väg och vatten vid Lunds tekniska högskola. Hon tyckte det var spännande att få vara med och påverka hur man faktiskt bygger en bro och även att hennes intresse för matematik kunde utövas i yrket.

Under ett studentevent i Stockholm fick Emelie första kontakten med ELU. Hon fastnade för företagets atmosfär och människorna hon mötte, vilket ledde till att hon skickade in en ansökan om praktikplats på anläggningsavdelningen i Stockholm som sedan slutade i en anställning.

– Det som jag fastnade för när jag träffade på ELU för första gången var deras sätt att vara, alla personer man träffade på kontoret i Stockholm var väldigt sociala och härliga, man kände sig välkommen direkt.

Med en avklarad examen 2014 började Emelie arbeta på anläggningsavdelningen i Stockholm. Efter att ha utforskat andra möjligheter under några år återvänder hon nu till ELU för att axla rollen som vice avdelningschef och ansvarig för vår marina verksamhet och kontor i Malmö.

Det är en stor uppgift att starta upp en avdelning samtidigt som det känns väldigt kul att kliva in i sin första chefsroll på ett företag som verkligen bryr sig om sina anställda och deras välmående, samtidigt  som vi strävar efter att leverera hög kvalitet och ha kul på jobbet.

Emelie Björnevid, vice avdelningschef för Marin

Förutom sitt intresse för det tekniska drivs Emelie av att få vara med och leda och även bygga relationer med kunder och medarbetare.

– Jag trivs väldigt bra i en roll där jag får chansen att arbeta både med att bygga relationer samtidigt som jag får jobba med det tekniska. Utöver rollen, lockade även den marina avdelningen då det finns en variation av vilka kunder och typ av projekt vi har. Jag gillar tydliga ramar och att det finns struktur men jag behöver en variation och det finns på den marina avdelningen.

Hur känns det att vara tillbaka på ELU?

– Det känns väldigt bra och roligt att vara tillbaka på ELU. Den upplevelsen jag hade när jag började på ELU för första gången 2014 stämmer överens med vad jag upplevt nu de senaste månaderna. Det är en stor uppgift att starta upp en avdelning samtidigt som det känns väldigt kul att kliva in i sin första chefsroll på ett företag som verkligen bryr sig om sina anställda och deras välmående, samtidigt  som vi strävar efter att leverera hög kvalitet och ha kul på jobbet. Alla hjälps åt som en helhet- ett ELU.

Vi är glada över att ha Emelie tillbaka på ELU och ser fram emot att se hur den marina avdelningen kommer att växa.

Vill du komma i kontakt med Emelie?

Varmt välkommen att kontakta henne genom att klicka på knappen nedan!

Kontakta oss