ELU vinnare i Tekla Global BIM Awards

Tekla Global Building Information Modeling (BIM) Awards, en tävling som vartannat år belyser världens mest imponerande strukturella byggprojekt. Vinnarna för årets upplaga har korats och det svenska tävlingsbidraget Trafikplats Vega från ELU Konsult vann i kategorin Bästa Infrastrukturprojekt.

Tävlingen BIM Awards, som startade 1999, belönar projekt som uppvisar innovationskraft och som flyttar gränserna för vad som är möjligt inom konstruktion och BIM. I årets globala tävling deltog vinnarna från Teklas regionala BIM Awards som utgjordes av över 140 projekt från 36 länder. En kommitté bestående av fem branschexperter – Christian Jahn, Elbert O. Speidel, Marina Korol, Craig Garrett och Jari Heino – har utsett vinnarna. Urvalskommittén utvärderade de 16 finalisterna i en objektiv bedömning av samarbete, genomförande, innovation och byggbarhet.

Vi är mycket stolta över att vårt projekt kammat hem förstaplatsen. Projektet, som har varit ett pilotprojekt för Trafikverket avseende modellbaserade leveranser, har genomförts utan ritningar. Läs mer om tävlingen och ELUs bidrag på Trimbles hemsida.